About

20181020 215405 Cdgp0158

Welkom! 

Op zoek naar meer info over Christian Degroote? Laat ik mezelf even kort introduceren...

Ondanks het feit dat ik fotografie voor een deel met de paplepel meekreeg is het pas sinds enkele jaren dat ik ook actief ben als zelfstandige fotograaf (in bijberoep). Als kind van ouders die beiden actief waren in de fotografie met een zaak in Wondelgem en Gent leek het in eerste instantie misschien een logische stap om ook in die richting te ‘ontwikkelen’, de geschiedenis besliste er echter anders over. Mijn studievoorkeur ging uit naar een andere passie, ICT, en fotografie bleef lange niet meer dan een hobby.

Met de intrede van het digitale tijdperk groeide ook opnieuw de interesse in fotowerk en beeldverwerking en na eerder bescheiden pogingen met consumenten modellen zoals de Canon S10 en de Canon G2 werd de stap naar een digitale SLR gemaakt bij de introductie van de Canon EOS 10D. Actief zijnde als webmaster van een Gentse basketbalclub was de volgende logische stap snel gemaakt en gingen we er eveneens aan de slag als huisfotograaf. De club promoveerde naar eerste nationale en kwam uit onder de naam Optima Gent en ik beleefde er enkele mooie jaren langs de zijlijn terwijl we verder investeerden in beter materiaal, wat een absolute noodzaak bleek en nog steeds is voor actiefotografie.

Via mijn dochter, actief als acro gymnaste, onstond de nodige inspiratie voor nieuwe uitdagingen. In de eerste wedstrijdseizoenen nam ik foto’s van haar eigen groep en al vlug volgden dan beelden voor andere clubgenoten en uiteindelijk volgden volledige reeksen op het BK in 2016. Ik besloot om verder te investeren en registreerde me officieel als zelfstandige om het concept Acrofoto verder uit te bouwen.

Dankzij de federatie kreeg ik de kans om in 2018 het WK in Antwerpen te volgen, een unieke gebeurtenis die zou resulteren in diverse nieuwe opdrachten in andere disciplines binnen Gymfed.

Om verder te groeien als fotograaf volgen we naast een opleiding aan het KISP ook regelmatig online trainingen en willen we ons in de toekomst ook verder specialiseren in andere evenementen en studio werk.

Ben je aangesproken door mijn fotowerk en heb je een idee of evenement dat je graag kwalitatief wil registreren? Aarzel dan niet om me te contacteren, ik ben ervan overtuigd dat we een interessante formule kunnen vinden voor een samenwerking die resulteert in een win-win situatie!